Snel resultaat

Stockbeelden: wat zijn het en hoe kan uw video van ze profiteren?

Het gebruik van stockfootage, zowel foto als video, kan erg handig zijn. Als een bepaalde locatie onbereikbaar is, als u een beeld bent vergeten op te nemen en een snel alternatief nodig hebt, of als u een voorbeeldvideo in elkaar wilt zetten, zijn stockbeelden dé oplossing! Lees in dit blog wat stockbeelden precies zijn, en hoe ze gebruikt kunnen worden om een goede video te composeren.

Wat zijn stockbeelden?

Een stockfoto of stockvideo is een beeld dat door iemand anders gemaakt is en gebruikt mag worden door derden. Meestal is dit tegen betaling, met uitzondering van sommige gratis opties. Stockbeelden kunnen erg van pas komen voor het bouwen van bijvoorbeeld uw website. Heeft u een foto van de skyline van New York nodig? Fijn dat u dan niet zelf naar de andere kant van de wereld hoeft te vliegen (hoewel dit dus geen excuus meer kan zijn voor een mooie zakenreis..).

Waar vind ik (gratis) stockbeelden?

Enkele voorbeelden van sites waar zowel betaalde als gratis stockbeelden aangeboden worden, zijn:

Stockbeelden gebruiken voor zakelijke video’s

Stockvideo’s kunnen van pas komen bij bijvoorbeeld het visualiseren van uw verhaal. Bijna alles is beschikbaar, wat erg fijn is. Het nadeel van stockbeelden is dat u beperkt bent in de mogelijkheden. Het beeld is immers al gecreëerd en mogelijk al gebruikt door anderen. Als u zelf naar locatie gaat om eigen beelden te schieten (of hiertoe opdracht geeft), zijn de mogelijkheden eindeloos. Kies uw eigen locatie, acteurs, licht, geluid, ga zo maar door. Er zal weinig bestaan waar nog geen stockbeeld van gemaakt is, maar wellicht niet in de vorm, stijl of sfeer waar u naar opzoek bent. Ga daarom ook altijd na waarvoor u de beelden wilt inzetten. Versterkt het het verhaal dat u wilt vertellen? Of schept het alleen maar verwarring?

Blue Wire Media denkt graag met u mee over het inzetten van stockbeelden in uw video. Heeft u al bestaande beelden, maar moeten die nog gemonteerd worden door een professional? Wilt u nieuwe beelden laten opnemen? Of wellicht is een combinatie van stock- en originele beelden gewenst voor uw project. Wij gaan over alle opties graag met u in gesprek.

Categories:

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00