Waarom zou ik een aftermovie laten maken?

Waarom zou ik een aftermovie laten maken?

Waarom je een aftermovie zou laten maken? Dat is een vraag waar wel 100 antwoorden op te vinden zijn.

Een aftermovie is in veel gevallen een video van slechts enkele minuten waarin de hoogtepunten van een evenement (op een spectaculaire wijze) worden vertoond. Veelal zijn dit festivals maar denk ook feesten, beurzen, presentaties en trainingen kunnen hierin vastgelegd worden.

In zo’n video laat je (in rap tempo) de sfeer, de beleving, je doelgroep en de eventuele muziek van je evenement allemaal tegelijkertijd aan je kijker zien. Als dit goed in elkaar zit bereikt het veel mensen op social media.  Zo is bijvoorbeeld de aftermovie van Tomorrowland al meer dan 6,9 miljoen keer bekeken!

Je kunt na een evenement de bezoekers bedanken en trakteren op een aftermovie, een terugblik op de mooiste momenten. Iets dat bezoekers met trots kunnen laten zien aan hun netwerk, familie en vrienden.

Vandaar dat er belang is bij een snelle oplevering van zo’n productie. Vaak binnen enkele weken. Bij Blue Wire Media streven we zelfs naar nog snellere oplevering. Dat is zelfs een van onze standaarden.

Bij het kijken van een aftermovie duikt de kijker weer even helemaal terug in het moment. Hij/zij krijgt voelt de beleving opnieuw en krijgt daarbij zin in meer. Perfecte reclame voor de volgende editie dus!

Als mensen twijfels hebben over deelname aan je evenement dan bekijken ze toch vaak nog even de aftermovie van vorig jaar.

Categories:

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00