Video inzetten marketing

Waarom video inzetten voor uw marketing? 5 Voordelen

Video inzetten voor uw communicatie lijkt misschien overbodig. Niets is minder waar! Lees in dit blog de 5 voordelen van een zakelijke video content, die uw bekendheid en omzet kunnen verhogen.

Snel de boodschap overbrengen

Tegenwoordig hebben wij mensen een erg korte aandachtsspanne. Veel mensen lezen blogs maar deels, scrollen langs advertenties zonder de tekst te bekijken.. Hoe breng je dan nog je boodschap over?

Video inzetten is hiervoor dé oplossing. Video is dynamisch genoeg om de aandacht vast te houden en wordt zelfs als entertainment gezien. Binnen enkele seconden kunnen beeld en geluid uw boodschap overbrengen bij de kijker.

Connectie met het merk

Een goede video maakt gebruik van krachtige storytelling. Dit spreekt de emoties van de kijkers aan en zorgt ervoor dat zij een connectie voelen met het merk. De volgende keer dat zij uw merk voorbij zien komen, komt die emotie opnieuw omhoog. Meer weten over storytelling? Lees ons blog “De kunst van het verhaal“.

Verder stimuleren pakkende teksten, muziek en goede editing ook emoties en merkherkenning. Een goede video inzetten is dus een grote boost voor uw merk reputatie!

Video inzetten op social media = gratis promotie

Video inzetten op social media vergroot de online bekendheid van uw onderneming. Video’s worden namelijk 10x zo vaak gedeeld als andere content. Hierdoor heeft u dus 10x meer kans op het bereiken van uw doelgroep!

Bovendien komt dit delen een stuk oprechter over bij de kijkers dan een advertentie. De gedeelde video is namelijk een vrijwillige actie van een volger, terwijl de advertentie soms als interruptie wordt gezien.

Betere website score

Door een video op uw website te plaatsen, verhoogt u de bezoekduur van de website. Dit zien zoekmachines als Google als een positief teken, waardoor uw website hoger in de zoekresultaten komt. Bovendien hoeven de bezoekers niet naar een ander platform om de video te vinden.

Product video inzetten

Video’s van producten zorgen voor betrouwbaarheid en meer aankopen. Hiermee toont u de bezoeker namelijk alle perspectieven van het product, waardoor de aankoopbeslissing makkelijker wordt. Bovendien komt een productvideo professioneler over dan alleen foto’s.

Video inzetten voor uw marketing plan?

Daar helpen wij u graag mee! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Een voorproefje zien van ons werk? Bekijk hier onze showreel!

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00