Fouten video laten maken

Video laten maken? Vermijd deze 5 fouten

Videomarketing is tegenwoordig waardevoller dan ooit. Steeds meer bedrijven willen een bedrijfsfilm laten maken voor meer bekendheid en sales. Juist omdat zoveel organisaties videomarketing inzetten, haken veel bedrijven overhaast aan. Pas hiermee op, want door te snel in te spelen op de videomarketing ontwikkeling, kunt u belangrijke zaken over het hoofd zien. Lees verder voor de 5 veelgemaakte fouten van een zakelijke video laten maken.

#1 Het verkeerde perspectief

Een zakelijke video heeft vaak als doel om meer klanten, partners of werknemers te werven. De insteek van de film moet dus gebaseerd zijn op wat de doelgroep wil zien. Dat klinkt logisch, en toch maken veel organisaties deze fout. Ze maken de film vanuit hun eigen perspectief. De video gaat over wat zij aan de kijker willen vertellen.

Ga dus goed na wat uw doelgroep wil zien en weten. Kijk welke vragen binnenkomen via social media, contactformulieren, telefoontjes en meetings. Implementeer de antwoorden op die vragen in uw film, zodat de kijkers alle gewenste informatie krijgen. Zij bepalen immers het succes van de video.

#2 Eén video laten maken

Tegenwoordig raken mensen dezelfde content steeds sneller beu. In deze snelle samenleving verwachten we continu iets nieuws. Maak dus niet één film, maar zorg voor verschillende edits met verschillende invalshoeken.

Lees meer over één video laten maken vs. meerdere.

#3 Zelf filmen

Om kosten te besparen, zetten sommige bedrijven hun eigen medewerkers in voor het filmen van videocontent. Dit kan zeker goed werken als het bedrijf professionele apparatuur en medewerkers tot haar beschikking heeft. Dat is echter vaak niet het geval. Het enige voordeel van zelf een video maken is dus de kostenbesparing op de korte termijn.

Een video laten maken door een professionele producent bespaart juist kosten op de lange termijn. Hoe? Door de oorspronkelijke productiekosten terug te verdienen in de distributie fase. Een professionele, doordachte video resulteert namelijk in een veel betere Return On Investment (ROI) dan amateuristische videocontent. Goedkoop is duurkoop in dit geval.

Heeft u echt geen budget voor een enorme videoproductie, en wilt u ook niet achterblijven op concurrenten? Dat snappen we bij Blue Wire Media helemaal. Ons doel is om professionele videoproductie betaalbaar te maken voor iedereen, ook de organisaties met een kleiner budget. Daarom kunt u bij ons een professionele video laten maken voor een betaalbare prijs. Bekijk hier onze videoproductie tarieven.

#4 Het meten van succes

Of uw video succesvol is, kunt u op verschillende manieren meten. Hierin wordt vaak de fout gemaakt dat er naar de verkeerde statistieken wordt gekeken. De impact van uw video kan op het ene gebied nihil zijn, terwijl dit op een ander gebied enorm is.

Creëer dus een duidelijke doelstelling en meet deze met de juiste statistieken. Op welke manieren u de impact van uw video kunt meten, leest u in ons blog “5 Tips om accuraat videoresultaten te meten“.

#5 Viraliteit verwachten

Vanwege de populariteit van videocontent, verwachten veel bedrijven onmiddellijk succes te zien van hun video. Die populariteit is niet alleen aanwezig aan de kant van de kijkers, ook een video laten maken en deze inzetten als marketing campagne is populair. Juist doordat videocontent zo gewild is, ontstaat er een zee van concurrenten die hetzelfde probeert te doen als uw organisatie.

Virale video’s zijn uitzonderingen en hebben geen ‘one size fits all’ formule. Viraal gaan hangt af van de goede timing, inhoud en een beetje geluk. Focus dus niet op viraliteit, maar op lange termijn resultaten die aansluiten op uw doelen.

 

Meer veelgemaakte fouten voorkomen?

Lees onze blogs over Veelgemaakte fouten bij trouwvideo’s en de Risico’s van een videoproductie.

 

Video laten maken door experts?

Blue Wire Media helpt u graag. Wij weten precies welke fouten vermeden moeten worden en welke aanpak het beste werkt voor uw wensen. Neem gerust contact met ons op!

Benieuwd wat wij al geproduceerd hebben? Bekijk ons portfolio op YouTube.

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00