Wat doen we tijdens de crisis

Video in de Coronacrisis

Video is overal aanwezig op social media maar hoe zit dat met Video in de Coronacrisis ? Het is ook niet gek dat de meeste trends zich hier afspelen. Ook wordt 2020 gekenmerkt door de opkomst van het nieuwe Coronavirus en dat betekende dat video ineens nog belangrijker werd. Dus hoe zit dat met video in de Coronacrisis ?

1.

De Coronacrisis veroorzaakt door het nieuwe Coronavirus (COVID-19), het nieuws van de dag en het centrale thema van dit jaar. Maar hoe is er iets bijzonders aan de hand met video in de Coronacrisis? Buiten de belangrijke vragen over onze gezondheid en de oproepen binnen te blijven komen bedrijven bij andere vraagstukken. Wat moeten we nu met onze marketing content en hoe organiseren we dit? Video is een grotere rol gaan spelen in onze marketing. Zowel consumenten als medewerkers van bedrijven hebben vanuit huis plotseling meer tijd om hun social media af te scrollen. En dus zijn er plotseling meer touchpoint mogelijkheden met marketing content. En video is de meest waardevolle content van allemaal want 74% van alle online traffic is video-content. Daarnaast wil 43% van de social mediagebruikers graag meer video-content zien.

2.

Virtuele conferenties zijn noodgedwongen veel populairder geworden. De 750% stijging van het aantal gebruikers van Microsoft Teams is hier een goed voorbeeld van. Buiten de diensten die live verbindingen aanbieden is er plotseling ook veel meer behoefte aan online presentatie mogelijkheden. En simpelweg een slideshow afspelen is hierbij lang niet altijd voldoende. Steeds meer bedrijven wijken daarom uit naar presentatie content in de vorm van video. Niets werkt krachtiger voor een sales pitch of een beleidsvoorstel dan een duidelijke, aantrekkelijke, krachtige video.

3.

Content Stocking = het verzamelen en opsparen van content die je later kunt delen. Veel bedrijven hebben plotseling minder opdrachten lopen en moeten mensen en middelen anders organiseren. Een van de trends is content stocking en hier worden complete marketing teams procesmatig mee aan het werk gezet. Juist omdat videocontent vaak wat meer tijd vergt dan bijvoorbeeld infographics of stock afbeeldingen wordt hier extra tijd aan besteed. Iedereen wil toch de mooiste video’s klaar hebben staan als deze economische donderstorm opklaart?

Categories:

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00