video apparatuur

Video apparatuur: de basics voor een videoproductie

Voor een videoproductie is apparatuur nodig, een budget en mankracht. Zodra u op de laatste twee punten tekort komt, is het handig om het wat betreft video apparatuur zo basic mogelijk te houden. Dit zijn de 4 basis elementen die nodig zijn voor een goede videoproductie wanneer budget en mankracht niet van toepassing zijn. 

Video apparatuur: de camera

Het soort apparatuur dat u gaat gebruiken hangt af van uw productie. Een camera uiteraard wel de must. Wat voor type camera u het beste kunt gebruiken verschilt per productie. Over het algemeen kunt u in de meeste gevallen vooruit met een simpele camera die over een filmfunctie beschikt en in 1920×1080 resolutie kan filmen. Dit zou een systeemcamera, een DSLR (spiegelreflex) of filmcamera kunnen zijn. 

Geluids apparatuur

De waarde van geluid wordt vaak onderschat. Bijna alle camera’s met filmfunctie beschikken over een microfoon die in de camera zit. Dit geluid is echter nooit van hoge kwaliteit en dit zal gelijk opvallen bij uw kijkers. Daarom is het niet onverstandig om te investeren in een microfoon. Dit zou een boom, dasspeldmicrofoon, handmicrofoon of shotgun microfoon kunnen zijn. Genoemde microfoons behoeve een bepaald niveau van expertise en ervaring. Niet heel gebruiksvriendelijk dus. Voor een aardige prijs zijn er microfoons te huur en te koop die u direct zonder moeite op uw camera kunt aansluiten. Dit scheelt in kosten, gebruiksgemak en levert een mooi resultaat. Plug de microfoon in de camera en deze doet de rest. Lees ook ons blog over het belang van geluid!

Licht

Zonder licht is er geen beeld. Licht kan een video maken of breken, kortom, licht is een belangrijk stuk apparatuur.

In bijna alle gevallen is er mooi licht te vinden of te maken op uw locatie. Neem de tijd om het juiste en mooiste licht op uw locatie te vinden, dit kan van grote invloed zijn op uw resultaat. Om wat meer zekerheid te geven kunt u ook licht huren of kopen. Een klein led paneeltje kost niet veel en is makkelijk in gebruik en kan zomaar uw video redden.

Video apparatuur: het statief

Voor een mooi steady beeld is een statief erg handig. U kunt er ook voor kiezen om zelf uw camera te laten rusten op iets dat deze hoogte heeft als uw onderwerp. Dit is echter niet altijd mogelijk. Apparatuur als een simpel, goedkoop fotostatief zou u hier al uit de brand kunnen helpen!

Video apparatuur basics voor een productie

Een mooie video is niet alleen mogelijk met veel budget of mankracht. Dit kan echter wel helpen. Met de juiste kennis en creativiteit komt u al een heel eind, zolang deze basis apparatuur maar in acht wordt genomen. Hulp nodig bij uw productie? Of toch liever uitbesteden aan professionals? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Categories:

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00