Succesvolle video advertentie

Video advertentie succesvol maken: 8 Tips van experts

Of u videomarketing nu inzet voor sales, zichtbaarheid of een heel ander videodoel, u wilt een zo hoog mogelijke Return On Investment (ROI). Hoe verzekert u dat uw video advertentie succesvol is? Wij geven 8 tips.

1. Verrassing en humor

Video advertenties waarin een verrassend of humoristisch element wordt vertoond, scoren beter. De video’s worden langer bekeken en krijgen meer kliks. Met een beetje geluk delen kijkers uw video, wat de betrouwbaarheid van uw organisatie versterkt. Mond-tot-mond reclame is immers een van de meest waardevolle manieren om uw doelgroep te bereiken!

2. Actie impuls

De eerste seconden van uw video zijn allesbepalend: tot 2016 zag Facebook een 3-seconden kijktijd niet eens als een view. Uw video moet dus meteen impact maken. Een manier om dit te doen, is door de video te starten met een actie impuls. Denk aan een hardloper, snelle auto of andere aandachtstrekkende beweging.

3. User Generated Content (UGC) als video advertentie

Zelfs met een laag budget kunt u een succesvolle video advertentie inzetten. Door de video expres een minder professionele uitstraling te geven, zien kijkers uw advertentie sneller als entertainment dan als reclame. Dit is erg voordelig nu advertenties steeds meer als interruptie worden gezien.

Hoe implementeert u dit? Film bijvoorbeeld een unboxing video van uw product. Simpel, maar effectief.

4. Passie van de oprichter

Uw onderneming is ontstaan uit passie voor uw product, dienst of vakgebied. Sales is een essentieel onderdeel van uw onderneming, maar niet de reden dat u gestart bent. Breng dit over naar uw publiek: vertel het verhaal achter uw merk, de gedachte achter het product en het probleem dat u wilde oplossen door uw dienst aan te bieden.

5. De hartslag methode

Focus elke 1,5 seconde op verschuivingen en veranderingen in de video advertentie. Zo krijgt de kijker het gevoel dat de video op het ritme van hun hartslag gelijk loopt.

6. Onderbreek patronen

Zorg dat uw video advertentie onvoorspelbaar is. Onderbreek patronen, zorg voor een plottwist. Als alles voorspelbaar is, zal de kijker eerder wegklikken of scrollen.

7. Gedurfde statements

Als u een opvallende uitspraak en/of tekst aan het begin van uw video advertentie plaatst, zullen kijkers geïntrigeerd zijn en verder willen kijken. Zorg dat deze uitspraak gaat over uw product of dienst, zodat u daarna kunt uitbreiden hoe de verschillende elementen van uw dienstverlening dit statement waarmaken.

8. Vragen

Eén van de beste call-to-actions (CTA), oftewel aanzet tot actie, is nog steeds het stellen van een vraag. Niet alleen om reacties op uw video advertentie te ontvangen, maar ook om de kijktijd van de video te verhogen. U kunt hierbij aan verschillende soorten vragen stellen, bijvoorbeeld: “Heeft u last van…?”, “Wist u dat…?” of een vraag waarop u pas later in de video antwoord geeft, zodat de kijker wel verder moet kijken.

Professionele video advertentie laten maken?

Blue Wire Media helpt u graag. Bekijk onze verschillende video diensten en tarieven, of neem contact op met ons team.

Meer weten over video advertenties op het internet? Lees ons andere blog “Adverteren op TV of YouTube? Verschillen en voordelen“.

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00