trouwvideo

Veel gemaakte fouten bij een trouwvideo

De kans is groot dat je als filmmaker begonnen bent of gaat beginnen met trouwvideo’s. Het zijn wellicht niet de meest cinematische producties, maar het levert je wel een hoop ervaring op die je bij andere producties goed kunt gebruiken. Bovendien is er veel vraag naar.

Hoewel het voor jou misschien a piece of cake is om een trouwvideo te maken is het voor het bruidspaar van levensbelang dat er geen fouten gemaakt worden. Het is een van de meeste bijzondere dagen in hun leven en jij krijgt de eer om dit vast te leggen. Kortom: een grote verantwoordelijkheid.

Vanzelfsprekend zorg je voor een goede voorbereiding. Je dubbel checkt zodat je niets vergeet, zorgt dat er een backup klaar staat in het geval dat je plots niet meer beschikbaar bent, en je bent goed uitgerust. Wat kan er nu nog fout gaan?

Details

De meest aannemelijke reden van een bruidspaar om een trouwvideo te laten maken is het herbeleven van de mooiste dag van hun leven. Het is daarom van groot belang dat je zoveel mogelijk vastlegt. De grote momenten spreken voor zich. Maar heb je gedacht aan de details? Denk bijvoorbeeld aan de aankleding. Hier zit misschien wel heel veel tijd, geld en persoonlijke connectie in, en draagt tevens bij aan de beleving van de dag. Een mooi moment om dit vast te leggen zou zijn wanneer de gasten nog niet gearriveerd zijn. Hier heb je vaak tijd over en die kun je nu goed benutten.

Gasten in de trouwvideo

Een veelgemaakte, kostbare fout, is dat het bruidspaar specifieke mensen op de film wilt terug zien, terwijl jij die misschien helemaal niet op beeld hebt staan. Zorg er daarom voor dat je iedereen minstens 1 of 2 keer op beeld hebt staan. Een goed moment hiervoor is de ceremonie. Je kunt iedereen 1 voor 1 op beeld zetten en dit afwisselen met shots van de ceremonie zelf. Zo weet je zeker dat je niemand vergeet.

Staat het er allemaal op?

Een bruiloft zelf en de trouwvideo zijn een big deal. Je krijgt niet de kans om dit over te doen. Het is daarom fijn als je het bruidspaar het gevoel geeft dat je geen enkel moment mist. Voor je gevoel heb je misschien al meer dan genoeg op beeld staan. Meer dan je gaat gebruiken zelfs. Maar als je niet constant met je camera in je handen aan het filmen bent, krijgt een bruidspaar al snel het idee dat je dingen gaat missen. Dat wil je voorkomen. Zorg dat je daarom constant aan het filmen bent. Ga nog eens een keer extra in op alle details, maak nog een rondje langs alle gasten. Better safe than sorry. En wie weet komen er mooiere shots uit dan dat je eerst had.

Kwantiteit boven kwaliteit

Een kwalitatief mooie trouwvideo is voor jou misschien heel belangrijk. Bewogen-, overbelichte-, of onscherpe shots zijn naar jouw professionele mening onbruikbaar. Het liefst gebruik je deze niet, maar als hier een belangrijk moment op staat, dan is het toch te overwegen om deze te gebruiken. Een bruidspaar geeft veel meer om een moment dan om kwaliteit. Zij herbeleven zo’n moment liever met een bewogen beeld, dan helemaal niet. Mocht je dit toch uit de weg willen gaan, dan komt het nog eens van pas om alles zo vaak als mogelijk op te nemen.

Een goede voorbereiding

Om er zeker van te zijn dat je geen belangrijke details mist, niets over het hoofd ziet en exact weet wat er gaat gebeuren is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Weet wat je te wachten staat. Ga uitgebreid met het bruidspaar rond te tafel zitten om te bespreken wat de wensen zijn, wat het draaiboek is en welke momenten je absoluut niet mag missen. Vergeet ook niet te vragen naar specifieke details, belangrijke gasten en eventuele surprise acts. Hier weet het bruidspaar misschien wel niets vanaf en kan de ceremoniemeester je goed over inlichten.

 

Heb naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Ben je benieuwd naar de resultaten van onze trouwvideografie? Bekijk dan onze trouwvideo showreel.

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00