Reisvideo maken

Reisvideo maken – Onze tips & tricks

Gaat u binnenkort op zakenreis, retraite of vakantie? Deze ervaringen zijn ideaal om een reisvideo van te maken. Zo herbeleeft u de sfeer en activiteiten van uw reis, een mooi souvenir! Hoe kunt u deze reisvideo maken? Waar moet u op letten om een goede reisvideo te maken? Waarom moet deze video überhaupt van hoge kwaliteit zijn? U leest het in dit artikel.

Waarom zou ik een professionele reisvideo maken?

Het voordeel van een reisvideo maken met speciale apparatuur, voorbereidend werk en professionele montage? Dit is een video die u zakelijk kunt gebruiken. Enkele voorbeelden:

  • Gaat u met uw personeel op vakantie/een weekendje weg om een grote prestatie te vieren? Een korte aftermovie hiervan op social media of in uw nieuwsbrief delen, geeft een menselijke uitstraling. Iets dat in deze tijd veel kan uitmaken in de keuze tussen u en een concurrent.
  • Bent u met het management team op retraite, voor business development? Ook dit is waardevolle content voor social media. Daarnaast kunt u dit als interne video gebruiken om personeel te inspireren ook met innovatieve ideeën te komen.
  • Wilt u een reisvideo maken van een congres of ander zakelijk evenement? Dit is een uitgelezen kans om uw expertise te delen met uw social media volgers, nieuwsbrief abonnees, website bezoekers, enzovoort. Deel uw ervaring van de reis, het evenement, de omgeving en uw nieuwe contacten. Met deze nieuwe connecties kunt u bovendien een zakelijke ruil uitvoeren, bijvoorbeeld: u geeft hen een platform in uw reisvideo, zij delen uw diensten met hun netwerk.

Wanneer een reisvideo maken niet langer iets ‘voor de leuk’ is, maar juist kan worden ingezet als professionele content, voldoet een schokkerige telefoonopname met slecht geluid niet. Laat daarom uw reisvideo maken door een partij die daarin gespecialiseerd is. Blue Wire Media heeft de apparatuur, kennis en ervaring om voor u een mooie reisvideo te produceren en monteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op!

Maak van tevoren een globaal plan

Een reis vastleggen gaat natuurlijk een stuk spontaner dan een reguliere videoproductie. Toch is het handig om van tevoren al het een en ander te bedenken, zoals:

  • Welke hoogtepunten moeten absoluut terugkomen in de video? Geef hiervan een briefing aan de camerapersoon, zodat die weet waarop gelet moet worden.
  • Gaat u voor een rustige uitstraling, of juist up-tempo? Dit heeft invloed op de filmtechniek die de camerapersoon toepast.
  • Wordt het een typische aftermovie, of meer een reisvlog? Oftewel, komt overal muziek overheen of is het grootste deel van de video verbaal?
  • Wat zijn de regels betreffende opnames op de locaties? Mag u hier wel filmen en zo ja, onder welke eventuele restricties?

Door zulke voorbereidingen te implementeren, maakt u de productie en montage van de reisvideo makkelijker.

Zorg voor een multifunctionele productie

Haal meer uit uw reisvideo door de beelden ook voor andere doeleinden in te zetten. Door één productie in te zetten voor meerdere soorten video content, krijgt u extra waarde voor hetzelfde geld. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een mooi groepsshot van de personeelsreis kunt u hergebruiken als videobanner op de team-pagina van uw website.
  • Een opname van een netwerkende collega kunt u toevoegen aan een social media post over persoonlijk contact.
  • Een kort stuk interview/verbale video content kunt u hergebruiken in een interne video, recruitmentvideo of bedrijfsfilm.

En zo is er nog veel meer te bedenken op gebied van herbruikbare video content. Zowel voor videomarketing doelen, als interne communicatie en vacature ondersteuning.

Muziek voor reisvideo’s

Of u nu kiest voor een vlog of aftermovie, in beide soorten reisvideo’s voegt muziek veel toe aan de sfeerimpressie. Goed gekozen muziek kan een reisvideo maken of breken. Hoe kiest u hier een goede melodie voor?

Let er ten eerste op dat veel muziek niet rechtenvrij is. Dit betekent dat u het niet zomaar kunt gebruiken, zeker niet voor commerciële doeleinden. U heeft dus twee opties: betalen voor de muziek met rechten, of een reisvideo maken met rechtenvrije muziek. De tweede optie is zowel gratis als tegen betaling beschikbaar, bij verschillende aanbieders.

Lees hier meer over achtergrondmuziek voor video’s.

Laat Blue Wire Media uw reisvideo maken

Wij gaan graag met u mee op reis om al uw ervaringen vast te leggen! Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek, op maat gemaakte offerte en voorgesteld plan van aanpak.

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00