MARKETING

MARKETING

MARKETING

Doelgroep

Voordat u video wilt inzetten als middel voor uw marketingdoeleinden moet u goed uw doelgroep kennen. Wij helpen u graag met het stellen van de juiste vragen zodat we middels een iteratief proces tot een duidelijke doelstelling en marktsegmentatie komen.

Storytelling

U wilt natuurlijk dat alle informatie in de video echt bij de doelgroep wordt overgebracht. Wij passen graag storytelling toe. Hierdoor kijkt de doelgroep met plezier naar uw video, van begin tot eind. En we zorgen ervoor dat de doelgroep zich kan identificeren met de video.

resultaat

We zullen u altijd adviseren om de video meetbaar te distribueren zodat u het resultaat kunt controleren. Hiervoor kijken we samen naar het kijkgedrag en het mediagedrag van uw doelgroep. Op basis van de eventuele resultaten adviseren we de vervolgstappen.

Videomarketing wordt wereldwijd ingezet

Diverse marketeers maken gebruik van video in hun contentstrategie en met goede redenen.

(Hubsport, 2018) (Wyzowl, 2019) (Animoto, 2018)

0
Van de social media gebruikers geeft de voorkeur aan video
0
Van de wereldwijde marketeers gebruikt video
0
Van de markteers is tevreden met het roi van videomarketing

Wat we voor u kunnen betekenen

Naast onze producties helpen we u ook graag op een aantal andere vlakken binnen uw marketingstrategie. Soms komt dat simpelweg neer op het stellen van de juiste vragen en meedenken over de volgende stap.
Of we brengen u in contact met een van onze gespecialiseerde partners.

In welke stijl, positionering en kernwaarden werken we?

Om met elkaar tot een succesvolle productie te komen is het van belang dat we aan de voorkant een goede inschatting maken van het merk waaruit we communiceren. Meestal is dit een kwestie van het merkbeleid debriefen. Het kan ook voorkomen dat u nog geen merkbeleid heeft vastgelegd. In dat geval maken we zelf een analyse van alle voormalige communicatie bij de intake.

Op basis van het de merkanalyse of de voormalige communicatie bepalen we de stijl. De stijl van de video is in deze fase nog afhankelijk van de communicatiedoelgroep. Hier kijken we naar wanneer we een communicatieplan gaan opstellen. Toch proberen we aan de voorkant zoveel mogelijk concepten te bedenken en te baseren op basis van de merkanalyse. Dit vormt het fundament van de productie. 

Wie vormen de doelgroep en wat is hun mediavoorkeur?

Dat er bij de mediakeuze standaard voor een videomedium gekozen moet worden staat vast. We maken echter wel onderscheid binnen videomedia. Zo analyseren we samen met u wat de ideale media zijn binnen de markt, wat de concurrentie doet en waar de voorkeuren van uw doelgroep liggen.

Daarna bekijken we samen wat de boodschap moet zijn van uw ‘verhaal’ en hoe we dit in een video kunnen verwerken. We maken een inschatting van de toon, het thema en de eventuele tekst. Het liefst houden we dit uiteraard zo visueel mogelijk. We bereiden de pre-productie voor op de gekozen media, de doelgroep en het merk. Ook bepalen we de verwachte zendfrequentie en verwerken we de doelgroepinformatie in de volgende stap: ‘storytelling’.

Hoe passen we de doelgroepinformatie in een verhaal?

Nu we weten hoe uw doelgroep eruit ziet en hoe zij zich gedragen op diverse media kunnen we bepalen hoe we het verhaal gaan vormgeven. Het verhaal, de ‘story’ is het aller belangrijkste in een video. Kijkers zijn tegenwoordig zo verwend met spetterende content dat de aandacht snel ergens anders door wordt getrokken. Door ‘emotie’ en ‘identificatie’ als thema toe te passen op de video maken we het verhaal interessanter.

Ook proberen we altijd een waardepropositie toe te passen in een video. Dit sluit goed aan op storytelling en kan zowel commerciële als niet-commerciële doeleinden dienen. We kijken hier naar drie specifieke componenten die gaan over’ pijn’, ‘wensen’ en ‘expertise’. Dit verwerken we allemaal in onze pre-productie, productie en post-productie.

We gaan samen iets moois creëren

Productie bestaat bij ons uit drie stappen: pre-productie, productie en post-productie. In deze drie stappen verwerken we alle informatie die we met elkaar hebben afgestemd. Op die manier bereiden we de daadwerkelijke productie zo goed mogelijk voor en vergroten we de resultaten. Dit uit zich bij de pre-productie in de vorm van een script, strategisch plan en storyboard.

Bij de productie houden we ons vooral bezig met de uitvoering van wat we eerder samen bedacht hebben. Onze AV-specialisten kijken naar de beste technische oplossingen. Zo bepalen zij: het type camera, objectief, de belichting, de audioapparatuur, de tijdstippen en eventuele special effects. Het komt regelmatig voor dat er tijdens productie wat geïmproviseerd wordt. Dat levert vaak de mooiste resultaten op. In de eindmontage (post-productie) worden door onze AV-specialisten diverse tussenexports opgeleverd zodat we samen kunnen kijken of de productie naar wens is. Wanneer we dit punt bereiken wordt er een final export gegenereerd en breekt het laatste stadium binnen de post-productie aan: de distributie.

Kennis van 
marketing
 en 
communicatie

We denken graag mee in de lijn van uw marketingstrategie. Hoe wilt u zich positioneren? En hoe maakt u klanten de held in uw verhaal? Samen komen we zo tot een krachtige video waarmee u indrukwekkende doelstellingen kunt halen. Ook zorgen wij er voor dat de video volledig in de huisstijl van uw bedrijf past zodat u dit breed in kunt zetten.

Storytelling 
emotie en identificatie 

Door de juiste emotie te activeren bij uw doelgroep en door te zorgen voor identificatie met het onderwerp of de hoofdpersoon komt uw boodschap beter aan. Wij maken veel gebruik van storytelling en hier vertellen we u graag meer over. Stuur ons gerust een mail voor meer informatie.

BWM book

Dingen waar we goed in zijn

We doen meer dan hoogwaardige content produceren

BRANDING

Wat zijn de kernwaarden die we vertalen in de content? Hoe laten we de missie en de visie doorklinken zonder ze te noemen? En hoe kunt u zich positioneren?

mARKETINGPROCES

In welke volgorde gaan we produceren en distribueren? Hebben we alles dat nodig is of zijn er nog belangrijke vragen onbeantwoord?

MEDIA ADVIES

Waar is uw doelgroep actief? En welke content waarderen zij het meest? Moeten we crossmediaal gaan of gaan we een hele gerichte video sturen?

STORYTELLING

Hoe zorgen we er samen voor dat uw verhaal echt binnenkomt bij uw kijkers en luisteraars. Hoe triggeren we het publiek op emotie en identificatie?

We hebben al heel wat mensen blij gemaakt!

Enkele klanten gingen u voor. Kijk naar onze standaarden om te zien waarom zij voor ons kozen.

Video’s
0
Tevreden klanten
0
Product

Toon uw product

Een mooi product ontwikkeld dat de markt op moet? Wij kunnen helpen om de juiste groeistrategie te volgen. Met videocontent kunnen we het nieuwe product uitleggen. Maar we kunnen ook zorgen voor content waarmee we het product onder de aandacht brengen.

Samen bepalen we de strategie

En dat baseren we op de doelstelling, de doelgroep, de markt (concurrentie & consumptie)
en uw marketing-communicatiebeleid

Doelstelling

Wat is het communicatiedoel, de positionering, het merkbeleid en de huisstijl? Wat willen we bereiken? En wanneer is het videoproject voor de organisatie geslaagd?

doelgroep

Wie vormen uw doelgroep? Wat zijn de segmentatie criteria, communicatie voorkeuren? Het persona, de archetypen? En wat is het mediagedrag?

markt

Hoe gaat de concurrentie te werk? Wat is gebruikelijk binnen de markt? Hoe maken we het onderscheid? Waar ligt de expertise/kracht?

Mogelijkheden bespreken?

We komen graag op bezoek voor een kopje thee 

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Dan komen we graag een keer langs om uw marketingplannen door te nemen. Of om de organisatie, strategie en omgeving te ervaren.

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00