Kleding op beeld

Kleding op beeld: wat doe je aan op video?

Sta jij binnenkort voor de camera? Dan heb je waarschijnlijk al gedacht aan het leren van een tekst, je fysieke houding en de bewegingen die je maakt, enzovoort. Wist je dat je kleding ook veel invloed heeft op de kwaliteit van een video? In dit blog leggen we uit waarom bepaalde kleding op beeld niet goed werkt.

Strepen

Strepen en andere drukke prints zijn in de videografie industrie een no-go. Dit komt door het Moirépatroon dat strepen en andere geometrische prints veroorzaken.  De videocamera gebruikt scantechnieken voor het opbouwen van de beelden. Deze scantechnieken werken met horizontale lijnen, waardoor andere lijnen (zoals op jouw kledingstuk) hiermee interfereren.

Groene kleding op beeld

Ga je voor een greenscreen filmen? Dan lijkt het vanzelfsprekend dat je geen groene kleding moet dragen. Toch wordt dit nog vaak vergeten; zelfs als je geen volledig groen kledingstuk aantrekt, kan ook een groene illustratie of accessoire wegvallen. Heb je felgroene ogen of groen haar? Dan is het handig om in plaats van een green screen een blue screen te gebruiken. De reden dat dit soort schermen standaard felblauw of felgroen zijn, is omdat deze kleuren niet in de natuurlijke kleuren van onze huid en haren terugkomen. Hierdoor is de achtergrond in het edit proces makkelijker te veranderen zonder jouw haar- of huidskleur aan te passen.

Rode kleding

Rode kleding komt op video vaak over als oranje en kan zelfs gaan vloeien op beeld. Kies daarom niet voor een felrood kledingstuk, maar bijvoorbeeld bordeauxrood.

Logo’s

Tenzij je het logo draagt van het bedrijf dat in de video wordt besproken, is een kledingstuk met logo afgeraden. Zeker bij commerciële video’s (video’s waaraan geld kan worden verdiend) zijn er legale regels verbonden aan het vertonen van logo’s. Neem geen risico en draag kleding op beeld zonder logo’s.

 

Meer tips? Bekijk onze andere blogs, en volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Categories:

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00