De juiste videobewerkingssoftware

Hoe kies je de juiste videobewerkingssoftware?

Er zijn verschillende soorten videobewerkingssoftware. Ze hebben allemaal hun eigen prijskaartje, mogelijkheden, pluspunten en eigenaardige minpunten. Enkele voorbeelden van professionele videobewerkingssoftware zijn Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve, Final Cut Pro, CyberLink PowerDirector en ga zo maar door. Wat ze allen gemeen hebben is dat het wat tijd kost om ze onder de knie te krijgen. Daarom kan het kiezen van de juiste videobewerkingssoftware lastig zijn.

Kijk vooral naar het soort video dat je wil gaan maken. Denk hier echt goed over na. Zodra je eenmaal gewend bent stap je niet snel meer over naar een ander programma.

Vooraf wordt vaak duidelijk gemaakt welke videobewerkingssoftware je zou moeten kiezen als je een opleiding av-specialist gaat doen. In de meeste gevallen (in Nederland) is dit Adobe Premiere. Dit komt doordat Adobe Creative Cloud onder meer After Effects en Photoshop en bevat. Stuk voor stuk programma’s die moeiteloos communiceren en door elkaar heen geweven kunnen worden.

Ook voor professionals is dit een zeer aantrekkelijke combinatie van software, waar Premiere en After Effects vaak een hoge prioriteit hebben. Wist je dat er tal van Hollywood mega producties zijn gemonteerd met Premiere Pro?

Ook binnen onze industrie zie je vrijwel altijd dat kennis en ervaring met deze Adobe programma’s een vereiste is. Professionals gebruiken het nu eenmaal veel.

Kijk vooral naar waar je de software voor nodig gaat hebben (probeer dit te visualiseren), houd de plus-/minpunten naast elkaar, let op de hardware die je gebruikt. Er is niets frustrerender dan een programma dat steeds afsluit omdat het te zwaar is voor je pc/laptop. Probeer prijskaartjes te negeren want goede software betaalt zich dubbel en dwars terug.

Categories:

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00