interne video

Video inzetten voor interne communicatie: de voordelen van interne video

Steeds meer organisaties merken dat video een prettig medium is voor hun marketingcommunicatie. Met diverse producties op televisie of sociale media weten zij de aandacht van hun doelgroep te grijpen. Daarnaast brengt video altijd een duidelijke boodschap over door de combinatie van visuele weergave en geluiden zoals bijvoorbeeld een voice-over. Externe video’s zijn momenteel trending bij zowel multinationals als startups. Maar er is ook veel te bereiken met een interne video.

Informatie wordt beter opgenomen

Of het nu opgenomen beeld of een animatie (of combi) is, een video communiceert sneller, duidelijker en prettiger. En communicatie is voor een organisatie niet alleen extern van belang. Regelmatig gaan er binnen de meest professionele organisaties wel eens zaken mis wegens gebrekkige communicatie. En soms zijn dit fundamentele stukken informatie over cultuur, systemen, afspraken, contracten, documenten, routes, en beleid. Interne informatie komt binnen organisaties vaak in extensieve varianten van documenten te staan. En deze media worden door medewerkers minder gewaardeerd. Hierdoor vinden ze het onprettig om informatie door te gaan lezen en slaan ze soms maar gedeeltelijk dingen op.

Voor welke doelen is een interne video geschikt?

Video is een uitermate geschikt medium om intern te kunnen communiceren. Denk bijvoorbeeld aan de oh zo belangrijke onboarding bij een organisatie. Een medewerker sluit zich aan bij een onbekende groep mensen en hij/zij heeft de handen vol aan het lezen van alle informatie. Van missie/visie tot cultuur tot hiërarchie tot positionering tot waardepropositie. Maar bijvoorbeeld ook de route door het grote nieuwe kantoor. Of denk aan de momenten dat een organisatie samen de successen viert. Hoe mooi is het dan als afdeling Sales een interne video ziet van wat er bij afdeling HR die maand allemaal bereikt is?

Ook op strategisch gebied kan een interne video extreem geschikt zijn wanneer men zich bezighoudt met procesoptimalisatie. Veel managers hebben hun handen vol aan het stroomlijnen van de productieketen of de ICT. Hoe prettig is het dan wanneer u als manager een video kunt tonen aan uw team waar duidelijk wordt uitgelegd wat de nieuwe strategie en tactiek is. Reken maar dat de informatie beter overkomt en beter zal blijven hangen. Ook de kracht van herhaling kan worden ingezet door het team te vragen de interne video opnieuw te kijken. Dit bespaart tijd en geld.

Heeft u veel tijd en geld geïnvesteerd in een nieuwe waardepropositie en sales pitch? Hoe prettig is het dan deze niet alleen in een externe video te tonen maar ook binnen de organisatie. Vertel sales- en marketingmedewerkers aan de achterkant wat de proposities is, maar ook de positionering en het onderscheidend vermogen ten aanzien van de concurrentie. De boodschap en strategie zullen simpelweg beter blijven hangen.

Interne video laten maken?

Zijn er meerdere onderwerpen waarover u een interne video wilt maken? Lees ons blog “Eén video of opdelen in meerdere?” om te beslissen of één lange video beter werkt voor uw doel, of juist meerdere korte video’s.

Blue Wire Media helpt u graag uw interne boodschap te communiceren naar uw medewerkers. Bekijk hier het tarief voor een interne video, en neem contact op met ons team!

 

Categories:

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00