Video Doel Blue Wire Media

Het doel van uw video bepalen

Video is tegenwoordig overal, start uw Facebook-, Instagram– of LinkedIn-applicatie op en u wordt direct overladen met videocontent. Veel bedrijven en organisaties hebben goed door dat video kansen biedt bij het behalen van bepaalde doelen. Het is misschien een bizarre gedachte dat al die content die op uw tijdlijn weergeven wordt een doel heeft. Maar in de meeste gevallen heeft iemand de video gemaakt met een doel. Soms is dit doel niet volledig bewust en soms is er ontzettend goed over nagedacht.

Zelfs de schattige kattenfilmpjes, bizarre haaien ontmoetingen of hilarische apenfilmpjes hebben vaak een doel. Ze zijn bedoeld om u zich goed te laten voelen, u zich te laten verbazen of u aan het lachen te maken.

Bij Blue Wire Media krijgen we regelmatig aanvragen om professionele videocontent te produceren. En hierbij stellen we altijd vragen om het doel van een video te bepalen. Het is voor ons belangrijk dat een opdrachtgever bereikt wat hij of zij wil bereiken en op basis hiervan schrijven we een concept, een script en richten we de hele productieplanning in.

Het kan soms lastig zijn om te bepalen wat u wilt bereiken met een doel. Het kan zijn dat u iets wilt communiceren en dat dit het doel heeft informatie over te brengen. Maar nog veel vaker wordt video als marketingmiddel ingezet ter beïnvloeding van kennis, houding en gedrag. Hier spelen de doelgroep, trends en omstandigheden dan ook vaak weer een rol.

De belangrijkste vraag die wij stellen die u automatisch zelf zou kunnen stellen is: ‘Waarom wilt u een video laten maken?’ Hiermee beantwoorden we vaak al de helft van de vragen al mee. Het is misschien kinderachtig maar we vragen altijd om een SMART geformuleerd antwoord op de ‘waarom’ vraag. Dan kunnen we eventueel andere doelen bepalen zoals heeft het doel betrekking op kennis, houding of gedrag? Wie vormen de doelgroep? Weet u waar ze in aanraking moeten komen met de video? (de plaats is heel belangrijk en soms adviseren wij hier extra over).

Soms hebben opdrachtgevers hier hele duidelijke antwoorden op en soms vinden ze het lastig dit te formuleren. Dan kan het helpen als er voorbeelden zijn van video’s die ze mooi vinden of het video’s die hetzelfde doel hebben.

Een van de doelen die we vaak horen is dat een opdrachtgever een ‘mooie’ video wil. Dit is bij Blue Wire Media een garantie omdat we altijd hoogwaardige en professionele content produceren.

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00