of meerdeere, videograaf Blue Wire Media

Eén video of opdelen in meerdere?

 

U hebt na grondige analyse besloten dat u een video gaat (laten) produceren voor uw bedrijf/organisatie. De vraag die opkomt is: of dit een enkele lange video moet zijn of juist meerdere korte video’s? Eén video of opdelen in meerdere?

 

Het ligt in feite altijd aan de boodschap maar Blue Wire Media zal u al snel adviseren om gebruik te maken van herhaling. Hierbij maken we in zo min mogelijk draaidagen (het liefst één draaidag) diverse korte video’s. Op deze manier kunt u uw doelgroep meerdere keren bereiken.

 

Uw doelgroep heeft weinig tijd en daardoor weinig interesse. Binnen enkele seconden moet u op bijvoorbeeld sociale media uw doelgroep overtuigen van de uw product of dienst. Hierbij kan het strategisch gezien werken als dit product of deze dienst een aantal keer opnieuw langskomt.

 

Een voorbeeld? Laten we er even vanuit gaan dat het een product is dat u onder de aandacht wilt brengen. Hierbij kunt u ervoor kiezen om de producteigenschappen op verschillende niveaus los van elkaar te tonen in een video. Het is hierbij wel van belang dat u gebruik maakt van herkenbare branding. Hierdoor zal uw product steeds een klein stukje overtuigende informatie communiceren wanneer het voorbij komt op de tijdlijn vaan uw doelgroep. Door goede branding legt uw doelgroep het associatieve verband tussen diverse voordelen en één product.

 

Dit soort video’s kunt u aan de hand van de tegenwoordige algoritmes van diverse platforms gemakkelijk plannen. Zo krijgt u de garantie dat uw doelgroep de video’s meerdere malen tegenkomt. Als de productie hoogwaardig is dan zal uw doelgroep sneller converteren.

 

Toch kan het ook voordelen hebben om een video in zijn geheel aan elkaar te plakken. Een zogenoemde lange video kan uw doelgroep ook bewerken zoals korte video’s dat kunnen. Het enige criterium hiervoor is dat er al enige aankoopmotivatie moet zijn bij uw doelgroep. Anders zullen ze eerder geneigd zijn de video niet af te kijken.

 

Wilt u vrijblijvend advies over een mogelijke videocampagne? Bij Blue Wire Media adviseren we u graag. Neem daarom gerust contact op.

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00