videopitch laten maken

Een goede videopitch maken: 4 tips

Wat is een videopitch en hoe zet u deze optimaal in? Wij geven 4 tips voor het maken van de beste zakelijke videopitch. Om nieuwe klanten aan te trekken, moet u als bedrijf namelijk zo goed mogelijk de aandacht trekken en deze behouden. Met deze tips zorgt u ervoor dat de essentie van uw onderneming duidelijk is en de kijkers uw nieuwe klanten willen worden.

Wat is een videopitch?

Een videopitch is een korte video (vaak 30 seconden tot maximaal 2 minuten) waarin de belangrijkste aspecten van uw bedrijf worden uitgelicht. Uw doelgroep moet binnen no-time begrijpen wat u doet, waar u voor staat en wat zij hieraan hebben. Video’s hebben 50x meer kans om boven in Google te verschijnen, dus er zijn veel potentiële klanten om indruk op te maken!

Tip 1: de vijf W’s

Gebruik de 5 W’s om de inhoud van uw videopitch te optimaliseren. Wat zijn de 5 W’s?

 • Wie? – Voor wie komt uw product/dienst van pas?
 • Wat? – Wat is de uitkomst die u hen biedt?
 • Waarom? – Waarom doet uw bedrijf dit, wat is de gedachte achter uw bedrijf en wat u aanbiedt?
 • Wanneer? – Wanneer moet uw doelgroep voor u kiezen?
 • Waar? – Waar bent u te vinden voor vragen en meer informatie?

Als deze vijf punten duidelijk in uw video zijn verwerkt, zal de doelgroep een vollediger beeld hebben van uw propositie.

Tip 2: Zorg dat uw videopitch de informatie visualiseert

Deze pitch is niet voor niets in videovorm; maak de vertelde informatie visueel. Laat bijvoorbeeld de verschillende details of het gebruik van een product zien, licht portfolio beelden uit, gebruik animatievideo’s om complexe concepten uit te leggen.

Tip 3: Let op de audio

Hoe goed een video ook is geproduceerd en gemonteerd, als de audio slecht is, presteert de volledige video niet. Zorg er dus voor dat:

 • De juiste apparatuur wordt gebruikt, zowel op de set als bij een voice-over
 • Voice-overs worden opgenomen in een geluidsdichte ruimte
 • Set geluid zo helder mogelijk is
 • Ruis wordt voorkomen en waar nodig weg gemonteerd
 • De voice-over stem bij de uitsraling van uw bedrijf past
 • De achtergrond- of intermezzo muziek niet afleidt (te hard, niet-passend genre of instrument, etc.)

Tip 4: Includeer een duidelijke Call-To-Action

Is een kijker onder de indruk van uw videopitch, maar wordt diegene niet aangespoord tot de gewenste actie? Dan haalt u hier hooguit merkherkenning uit. Wilt u meer conversie naar uw website, of simpelweg meer klanten in uw mailbox? Dan zult u dit expliciet in uw videopitch moeten benoemen met een Call-To-Action (CTA). U roept hiermee de kijker letterlijk op om actie te ondernemen. Of dit nu een websitebezoek is, een telefoongesprek of een fysieke afspraak, u moet het de kijker zo makkelijk mogelijk maken. Zet daarom altijd uw website URL, contactgegevens en andere nodige informatie in de video, zodat de kijker met één druk op de knop klant kan worden!

Videopitch laten maken?

Blue Wire Media denkt graag met u mee over uw videopitch; van conceptontwikkeling tot productie en montage. Neem gerust contact op voor een persoonlijk, vrijblijvend gesprek.

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00