Toekomst van video

De toekomst van video volgens experts

Video is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Social media platforms geven video content de voorkeur, internetgebruikers klikken liever op een korte video dan een lang artikel en Google geeft je pagina met video content een hogere plek in de zoekresultaten. We hebben veel kennis over de vroegere en huidige impact van video, laten we nu eens kijken naar de toekomst van video. Lees hier de vooruitzichten voor video volgens experts.

Interactieve video

Met de opkomst van social media platforms als Instagram en YouTube, bleek dat kijkers meer interactie wensten. Lineaire televisie was eenzijdig, op social media video’s konden discussies plaatsvinden. Lineaire televisie is inmiddels interactiever geworden; denk aan stemmen op kandidaten via je smartphone en extra content krijgen in een app. Maar dit is niet waar de interactie voortgang eindigt. Video’s zullen in de toekomst nog meer keuzevrijheid geven aan de kijkers. Een voorbeeld: klikbare elementen binnen de video, waarmee je informatie of andere content verkrijgt.

Augmented en Virtual Reality

AR en VR worden nu al steeds populairder: het wordt al gebruikt voor virtuele evenementen, het promoten van reizen, rondleidingen door kantoren of huizen en nog veel meer. De nabije toekomst van video met VR en AR gaat vooral om de toegankelijkheid. Op dit moment hebben de meeste mensen geen eigen VR of AR apparatuur in huis, in de toekomst waarschijnlijk wel. Zoals met elke technologische innovatie zal dit in de nabije toekomst vooral een toevoeging zijn, in plaats van een vervanging van andere video content.

Video’s zonder geluid

Stomme films zijn verleden tijd, maar zoals we bij interieur en mode trends zien, worden sommige oude stijlen later weer populair. Zo ook met geluidloze video’s. Video’s bekijken zonder geluid is iets dat op smartphones eerder een standaard dan een uitzondering is: 85% van de video’s op Facebook wordt zonder geluid bekeken. Ook komt er steeds meer aandacht voor slechthorenden. Door ondertiteling en beschrijvende tekst toe te voegen, verbetert hun ervaring met video’s kijken.

De toekomst van video

Wat we dus kunnen verwachten, is dat video content het meer op de ervaring van de kijker afgestemd is. Interactie, toegankelijkheid en begrijpbaarheid maken de toekomst van video inclusiever dan ooit.

Meer weten over de mogelijkheden van video content? Neem contact met ons op!

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00