Video trends 2021

Dé 3 video trends van 2021

Wat zijn de video trends van dit jaar? Waar kunt u als ondernemer of marketeer op inspelen op het gebied van videomarketing? Wij vertellen u alles over dé video trends van 2021.

1 – TikTok en Instagram Reels

TikTok heeft de afgelopen jaren een grote populariteit opgebouwd. Het snelle platform is bedoeld voor korte video’s van 30-60 seconden. Of het nu entertainende of informatieve video’s zijn, het snelle karakter van de app vraagt om een to-the-point aanpak. TikTok video’s zijn dus praktisch gezien video pitches: breng uw boodschap over in zo min mogelijk tijd.

In eerste instantie lijkt TikTok misschien geen voor de hand liggende videomarketing speler. Maar niets is minder waar: juist via dit soort korte filmpjes kunt u de doelgroep laten zien wie u bent en wat u belangrijk vindt. Met de hoge potentie tot viraliteit bouwt u sneller zichtbaarheid op, waardoor adverteren soms niet eens meer nodig is.

Video trend 2 – Explainers

Explainers zijn uitlegvideo’s die een specifiek onderwerp onder de loep nemen. Deze video’s zijn in verschillende vormen mogelijk:

3 – Multi-channel video’s

Vanwege de restricties dit afgelopen jaar, is het produceren van nieuwe videocontent een uitdaging geweest. Toch wilt u niet zonder content zitten. De oplossing? Multi-inzetbare video content. Dit is een van de video trends die voortkomt uit de gedwongen creativiteit, wat ontstaat tijdens restricties. Multi-channel video content komt erop neer dat u voor verschillende formats en platforms dezelfde video opnames inzet.

Video laten maken?

Bent u geïnspireerd door deze video trends? Bij Blue Wire Media produceren wij graag de juiste video voor u. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende intake en offerte!

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00