Dag van de statistiek

Dag van de statistiek: videoproductie statistieken

Na vijf jaar is het weer de dag van de statistiek. Een mooi moment om met Blue Wire Media terug te kijken op de data toepassingen van de afgelopen paar jaar. Want hoe ga je als videoproducent om met data?

(Social) media statistieken

Er zijn voor Blue Wire Media verschillende soorten gegevens van belang voor succesvolle producties. Uiteraard spelen financiële gegevens hierbij een rol maar deze laten we graag even achterwege.

Wat voor Blue Wire Media wel van belang is zijn de statistieken rondom het gebruik van media en dan in het bijzonder sociale media. Hoe worden de verschillende platformen gebruikt? En wat is het engagement binnen deze platformen?

dag-van-statistiek

Engagement statistieken

Dat video een krachtige tool kan zijn op sociale media is bekend. En de meeste sociale media ondersteunen video. Toch worden de engagement statistieken hiervan anders bijgehouden. Neem bijvoorbeeld Facebook, hierbij wordt het totale aantal likes, shares en comments onder een video gedeeld door het aantal fans van een pagina. En op YouTube worden bijvoorbeeld alle likes, dislikes en comments bij elkaar opgeteld en gedeeld door het totale aantal abonnees van een kanaal. Lees hier meer over het meten van video resultaten.

Trends en gedrag

Ook zijn er statistieken waar Blue Wire Media graag mee aan de slag gaat naast de engagement ratio’s. Zo heeft YouTube bijvoorbeeld informatie over het kijkgedrag gedurende de video.

Ook maakt Blue Wire Media gebruik van statistieken over trends en ontwikkelingen. Zoals de dynamische videotrend van 2020 waarin alles snel beweegt zowel in animatie als opnames. Of het feit dat er in de coronacrisis opnames moesten worden gemaakt die het gevoel van afstand benadrukken.

Jouw media statistieken verbeteren?

Blue Wire Media helpt ook haar klanten om statistieken te verzamelen en in te zetten, over kijkgedrag, engagement en trends. Statistiek is anno 2020 ontzettend populair en data gedreven toepassing zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Wil jij stijgende statistieken op gebied van engagement? Neem contact op met het Blue Wire Media team om video in te zetten als middel tot online succes!

Categories:

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00