Achtergrondmuziek voor video

Achtergrondmuziek voor video nodig? 3 tips

U heeft een prachtige video gemaakt voor uw bedrijf, evenement of product. Nu is het tijd voor de montage. De beelden op een vloeiende volgorde zetten, met soepele overgangen, kleurcorrecties en effecten. Maar wat bedrijven soms vergeten, is het belang van geluid en achtergrondmuziek voor video content.  Wij leggen dit belang uit aan de hand van 4 tips om de juiste achtergrondmuziek voor uw video te kiezen.

Intro’s en outro’s voor herkenbaarheid

Behalve de algemene achtergrondmuziek voor video’s, zijn ook de in- en outro melodieën kenmerkend voor een bedrijfsfilm. Heeft uw merk een eigen melodie? Verwerk deze dan in elke video die u laat maken. Als kijkers het geluid dan in een andere situatie horen, denken ze toch aan uw merk. Een goed voorbeeld van herkenbare in- en outro melodieën is die van Unox. Heeft uw merk (nog) geen eigen melodie? Kies dan een bestaand deuntje dat niet snel met iets anders wordt geassocieerd.

Tip: bij langere video’s werken intro’s ook goed om een nieuw onderwerp binnen de video aan te kondigen.

Achtergrondmuziek voor video doelgroep connectie

U maakt niet voor niets een zakelijke video: u heeft een doelgroep in gedachten die de video zal zien en hierdoor klant wil worden. Zorg dat de muziek ook aansluit op deze video doelgroep. De leeftijd, persoonlijkheid en communicatie voorkeuren zijn net zo belangrijk voor het kiezen voor de juiste achtergrondmuziek voor video content, als voor het kiezen van de juiste tekst en beelden.

Muziek met rechten gebruiken

Dit is een uitdaging. Het gebruiken van muziek met rechten mag in veel gevallen niet zonder een groot bedrag neer te tellen. Heeft u een klein budget, en wilt u toch een bekend nummer onder uw video plaatsen? Dan kunt u op websites als Bedtracks het nummer in de zoekbalk plaatsen en gratis rechtenvrije alternatieven vinden die op dat nummer lijken. Scheelt een hoop zoekwerk!

Let op: gebruikt u toch muziek met rechten? Dan bent u tot 7 juni 2021 volledig zelf aansprakelijk voor het uitbrengen van de rechtenbeschermde achtergrondmuziek voor video’s die u geplaatst heeft. Na 7 juni is volgens Europese richtlijnen ook het platform waarop u de video met rechtenbeschermde muziek plaatst, bijvoorbeeld YouTube, aansprakelijk.

Onze achtergrondmuziek voor video’s

Bij Blue Wire Media beschikken we over verschillende rechtenvrije muziekopties voor uw video’s. Of u nu precies weet wat voor muziek u onder de video wilt, of liever een suggestie van onze kant hoort, wij helpen u graag kiezen voor de best passende achtergrondmuziek!

× Hoe kunnen we u helpen? Available from 06:00 to 21:00